Microsoft-ov pametni sat doćiće sa Windows-om 8


Već dugo čitamo glasine o Microsoft-ovom satu koje kruže Internetom, a najnovija koja predstavlja navodno pouzdanu informaciju iz izvora u Redmond-u, kaže kako je projekat dobio zeleno svetlo.

Microsoft-ov smartwatch prema toj informaciji ima 1,5-inčni ekran, te je izrađeno nekoliko prototipova pametnih satova koje testiraju njihovi zaposleni, dok bi se na tržištu trebao pojaviti tokom 2014. godine.

Isti izvor tvrdi kako će se remeni za sat prodavati u više boja, uključujući plavu, crvenu, žutu, crnu, belu i sivu, te će se prema potrebi moći jednostavno zameniti.

Ekran sata će biti zaštićen novom vrstom aluminijuma pod nazivom Oxynitride Aluminium, koji nije providan više od 80 posto, ali zato je 4 puta čvršći od stakla.

I na kraju, izvor navodi kako će sat posedovati posebnu prilagođenu verziju Windows 8 operativnog sistema, te će koristiti sistem skladištenja podataka u oblaku, verovatno na SkyDrive-u, dok će za brzi bežični transfer podataka posedovati 4G LTE, kako bi se na servis u oblaku mogao spajati i bez pametnog telefona. Sat će naravno biti kompatibilan sa Windows Phone telefonima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.