Scarpar je skateboard na baterije


Andrew Fern je još pre 7 godina prvi put predstavio Scarpar, inovativni skateboard koji se može voziti po svakom terenu. Od tada je projekt bio na ivici propasti, ali se i približio izlasku, a Fern je u australijsku kompaniju uložio između 5 i 6 miliona dolara. U tom vremenu su morali da potpuno izmene i redizajniraju Scarpar, ali sada je na korak do komercijalnog izlaska na tržištu. Kompanija je obavila testiranja, koja možete videti i u videu.

Izumitelj Scarpara je Daniel Baldwin, koji je ideju dobio još 1994., ali godinama je skupljao znanje i novac za izradu, piše Mashable.

Fern je video potencijal, ali ne i koliko je to kompleksan projekat. Scarpar se vozi kao snowboard, ili skateboard, tako da ga usmeravate nogama, ali imate i ručni kontroler. Uz to, tu su i gusenice, koje rade kao ni na jednom vozilu. Primera radi tenkovi imaju paralelno smeštene gusenice i za okretanje se jedna uspori, druga ubrza. Ovde je sve potpuno drugačije te zbog toga Scarpar ima 150 posebnih delova i u razvoj je utrošeno 15.000 inženjerskih sati.

Od prototipa i motora sa unutrašnjim sagorevanjem, Fern se okrenuo puno srećnijem i rešenju sa dva elektromotora. Baterija bi trebala da omogući sat vremena vožnje, a Fern kaže da je to i prilično vežbanje tela. Brzinu su mu limitirali na 50 km/h, što i dalje iznad asfalta ili zemlje može biti prilično nezgodno.

Kompanija sada sastavlja pet prototipa za velika testiranja u avgustu, a potom će se okrenuti konačnim dizajnerskim doradama. Prvi primerci u prodaji bi mogli da budu krajem godine, a cena će mu biti između 4000 i 5000 dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.