Twitter najavio praćenje korisnika


Twitter planira da koristi cookie-je u pretraživačima, male fajlove koji se skladište u računarima svaki put kada posetite neku stranicu, kako bi pratio pretraživanja svojih korisnika. Na taj način bi oglašivači mogli bolje birati ciljane grupe korisnika i slati ciljane reklame.

Praćenje će prvo početi u SAD-u, a kada će se proširiti na ostatak sveta nije poznato. Iz Twitter-a kažu kako je osnovni cilj prikazivanje "korisnijih" reklama korisnicima. "Korisnici neće videti više reklama na Twitter-u, već će one prikazane biti bolje", saopštili su iz kompanije.

Twitter nije prva stranica koja se okrenula personalizovanom oglašavanju, Facebook i Google to već odavno rade. U slučaju Google-a, rezultati pretraga, kao i sponzorisani oglasi, takođe mogu biti personalizovani.

Twitter-ovo praćenje cookie-ja biće automatski uključeno, ali će ga korisnici moći isključiti ukoliko to budu želeli. Takođe, korisnici kojima je u pretraživanju uključena opcija zabrane praćenja neće biti zahvaćeni Twitter-ovim praćenjem. Firefox, Chrome i Internet Explorer imaju ugrađenu ovu opciju, a korisnici je moraju pokrenuti ukoliko žele da spreče web-stranice u praćenju.

Korisnici Twitter-a koji ne žele da ih se prati trebaju da odu u podešavanja svog profila i isključe ovu uslugu kliknuvši na opciju "promoted content".

Očekuje se da će Twitter, zahvaljujući ovom potezu, na oglašavanju zaraditi blizu 583 miliona dolara ove godine i više od milijardu dolara u narednoj godini, navodi Emarketer, kompanija za istraživanje tržišta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.