Upoznajte mašinu koja broji lajkove i prikazuje koliko ste popularni


Francuska kompanija Smiirl predstavila je zanimljiv uređaj Fliike koji je namenjen manjim poslovnim objektima i koji pokazuje njihovu popularnost na Facebook-u. Reč je o brojaču like-ova na ovoj društvenoj mreži koji se može postaviti u izlog prodavnice ili na šank kafića te će se na njemu prikazivati koliko ljudi prati tu prodavnicu ili kafić na Zuckerbergovoj mreži.

Prva verzija brojača ograničena je na petocifrene brojeve tako da prikazuje do sto huljada likeova, ali oni koji imaju više fanova na Facebook-u lako se mogu dogovoriti sa ovom kompanijom da im pošalje personalizovani brojač na kojem će stati više brojeva.

Fliike ima podršku za WiFi putem kojeg se povezuje sa računarima i Facebook profilom te prikazuje broj likeova u realnom vremenu tako da, svaki put kada nova osoba klikne like na Facebook-u, ta se brojka automatski poveća i na ovom brojaču.

Na Digital Trends-u kažu da na primeru američkog State Departmenta možemo videti koliko je danas važan broj like-ova na Facebook-u jer su oni u poslednje dve godine potrošili više od 600 hiljada dolara na likeove. Iz Smiirla su najavili da će se prvih 500 modela ovog uređaja prodavati po promotivnoj ceni od 390 dolara, a njihova će isporuka početi krajem novembra.

Izvršni direktor ove kompanije Gauthier Nadaud rekao je kako će ovakav način praćenja broja fanova doneti potpuno novo iskustvo jer će biti puno zanimljivije pratiti tu brojku uživo, kada je postavljena na šanku kafića, nego na računaru ili telefonu.

Takođe, na ovaj bi se način mogao povećati broj fanova stranice jer će posetiocima kafića biti zanimljivo gledati kako se njihov lajk na mobilnom telefonu, automatski prikazuje i na ovom uređaju pa će više posetilaca lajkovati njihovu fan stranicu.

U Smiirlu već razmišljaju i o budućim planovima pa tako Fliikeu nameravaju da dodaju nove opcije, a možemo očekivati i slične uređaje koji će biti namenjeni brojanju fanova i na drugim društvenim mrežama i servisima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.