Upoznajte olovku koja će vas ispraviti ukoliko pogrešite u pravopisu


Alati za proveru pravopisa postali su toliko česti da nas ispravljaju na svakom digitalnom koraku i uvek znaju kako se piše koja reč, ali kada uzmemo hemijsku olovku u ruke, tu smo i dalje zavisni sami o sebi.

Ali, dvojica Nemaca odlučila su i to promeniti te su napravili prvu hemijsku olovku koja kontroliše pravopis. Olovka Lernstift prati šta pišete i lagano vibrira ako misli da ste pogrešili.

Namenjena je školarcima i učiteljima, a ideja iza projekta je da se klasični alati za pisanje spoje sa prednostima digitalnog pisanja. Autori projekta na Kickstarter-u žele da prikupe 120.000 funti, a do sada su prestigli 18.000.

Falk Wolsky i Daniel Kaesmacher objašnjavaju da njihova olovka svu tehnologiju ima ugrađenu u sebe te se može koristiti sa raznim aplikacijama, ali ne zavisi o njima.

Prototip koristi Linux računar koji je ugrađen u kućište i pokreće ga jedna AAA baterija. Za nju su izradili i poseban senzor pokreta. Prepoznaje tipfelere na engleskom i nemačkom jeziku, a ne treba joj ni poseban papir. Podržite li projekt sa 99 funti dobićete jednu olovku kada krenu sa proizvodnih traka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.