Zynga ''tera'' investitore od igračke industrije


Već godinama je poznato da je Zynga u problemima, međutim, da njihovi problemi mogu imati ozbiljno negativan uticaj na širu cirkulaciju novca u industriji igara predstavlja nešto sasvim novo. U izveštaju banke posvećene ulaganju u igračku industriju, Digi-Capital, stoji da je raspad prenaduvanog trenda ulaganja u casual društveni gaming a la FarmVille odbio mnoge investitore.

Da podsetimo, 2011. godine svega 4.4 posto igrača na društvenim mrežama trošilo je novac na premium predmete. Zyngin loše odabrani momenat izlaska na berzu u decembru 2011. godine završio je neslavno za kompaniju koja je do tada važila kao čudo online gaminga i mikrotransakcija. Čak je i Electronic Arts naseo, kupujući PopCap. Sada je Zyngino poslovanje obeleženo očajničkim nivoom restrukturiranja, a ni PopCap-ovcima se ne piše dobro.

Digi-Capital tvrdi da, uprkos za sada visokom nivou ulaganja u igračko tržište, koje je u drugom kvartalu ove godine iznosilo nešto više od 700 miliona dolara, potencijal industrije u privlačenju novca, naročito njenog mobilnog dela, još uvek nije ispunjen. Naime, na mobilne igre trenutno otpada preko 70 posto zarade u okviru celokupnog tržišta aplikacija za mobilne uređaje, pri čemu su one oko četiri puta efikasnije u uzimanju para od korisnika nego ostale vrste aplikacija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.