Facebook hoće još para, krajem godine stižu video reklame?


Facebook planira da krne u rušenje dominacije televizije na područiju oglašavanja tako što će nuditi televizijske reklame na svojoj društvenoj mreži, a cene će biti i do 2,5 miliona dolara, objavio je Bloomberg.

Najveća društvena mreža ima 1,15 milijardu korisnika, a video reklame koje bi trebale trajati do 15 sekundi, verovatno će pokrenuti kasnije ove godine.

Ovim potezom Facebook bi nastavio u smeru kojim je krenuo Google koji finansira originalne kanale na YouTube-u i time nudi fokusiraniji sadržaj za promociju, a lani je i AOL pokrenuo Huffpost Live, video streaming stranicu koja radi pet dana u nedelji.

Facebook pak želi da zaradi na milionima korisnika koji aktivno svakog dana proveravaju profile, čak i u terminima najatraktivnijim za oglašivače. Od prošlog kvartala, 61 posto korisnika Facebook-a je koristio mrežu na dnevnoj bazi, a samo u SAD-u svake večeri 88 do 100 miliona ljudi je aktivno na Facebook-u u udarnom televizijskom terminu.

Iz Facebook-a su odbili da komentarišu ove navode o njihovim planovima za zaradu. Oglašivači bi navodno mogli imati reklame koje traju do 15 sekundi, kao i nedavno pokrenut Instagram video, a korisnicima bi se smele prikazati najviše tri puta dnevno. Vas će smeti da targetiraju samo po uzrastu i polu, čime bi oponašali TV modele, odnosno to bi vredilo barem u početku.

Inače, Facebook prodaje oglase koji se mogu ciljati i po lokaciji i drugim područijima interesa. Ovisno o publici koju žele zahvatiti, oglašivači će plaćati od milion do 2,5 miliona dolara. Ali, Bloomberg ne navodi odnosi li se ovo samo na SAD.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.