Facebook-u traženi podaci o jednom korisniku iz Srbije


Facebook je objavio izveštaj za prvih šest meseci 2013. sa podacima koliko su puta određene vlade zatražile informacije o korisnicima širom sveta. Facebook je pružio uvid u pojedinačan broj zahteva u svakoj zemlji, kao i procenat ustupljenih informacija. Vlade iz 74 zemlje zatražile su informacije o ukupno 38.000 korisnika Facebook-a.

Kako je objavljeno, reč je o prvom izveštaju ovakve vrste, a razlog objave su transparentnost i poverenje koje su, kako ističu, temeljne vrednosti u Facebook-u. "Želimo osigurati da naši korisnici razumeju prirodu zahteva koje primamo i strogu politiku i proces kojim pristupamo tim zahtevima", izvešteno je iz Facebook-a.

Prema objavljenoj tablici u Srbiji su zatraženi podaci za jednog korisnika Facebook-a, ali ova društvena mreža nije ustupila zatražene informacije (procenat ustupljenih informacija je 0).

Što se tiče regiona, zatraženi su podaci dva korisnička profila u Hrvatskoj, ali taj zahtev nije ispunjen. U Crnoj Gori su zatraženi podaci za dva korisnika, ali i ovde je postotak ustupljenih podataka 0. U BiH informacije su se tražile za 11 korisnika, a odobreno je 25 posto zahteva. Zanimljivo je da je u Sloveniji bilo osam korisničkih profila, a ispunjeno je 50 posto zahteva.

Najviše zahteva podneto je za korisnike Facebook-a u SAD-u, njih između 20.000 i 21.000, a ispunjeno je 79 posto zahteva. Za informacije o korisničkim profilima u Ujedinjenom Kraljevstvu podneseno je 2.337 zahteva, a tu je ispunjeno 68 posto zahteva. Preko hiljadu zahteva zaeleženo je i u Francuskoj, Indiji, Italiji i Nemačkoj.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.