Facebook uvodi red u objavu sadržaja


Facebook je vrlo agilna po pitanju promena koje donose u prikaz News Feed-a svojim korisnicima. Ovoga puta na redu su Facebook stranice (Pages) i sadržaj koji one objavljuju.

Već od ranije administratori ovakvih stranica žalili su se na način naplate postova i Facebook-ovu politiku da promovisani sadržaj prikazuju većem broju korisnika, a od sada će morati paziti i na kvalitet svojih objava. Naime, algoritam za prikaz postova u korisničkom News Feedu uključivaće i filtere za kvalitet.

Od sada će se češće prikazivati sadržaj koji je relevantan i pravovremen, korisnicima zanimljiv i više je verovatno da će ga korisnici podeliti sa svojim prijateljima.

Ukoliko korisnici označe određeni post kao nametljiv (primera radi direktno traženje da se neka stranica lajkuje), ili ga mnogo njih sakrije sa svog stupca novosti, takav će sadržaj biti prikazan manjem broju korisnika.

Iz Facebook-a kažu da većina vlasnika stranica neće primetiti veliki uticaj ove promene, ali bi primera radi stranice koje uporno objavjuju loše meme slike mogle biti značajnije degradirane.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.