Google Glass koštaće 299 dolara?


Komercijalna verzija Google Glass naočara trebala bi da bude znatno povoljnija u odnosu na aktuelno razvojno izdanje. Naočare su uskom krugu developera bile dostupne po ceni od 1.500 dolara, ali The China Post smatra kako će verzija za širi krug kupaca biti znatno pristupačnijih 299 dolara.

Prema analizi, među skupljim delovima Google Glass-a svakako je ekran, koji bi Google-u trebala isporučivati tajvanska kompanija Himax Display. Google je krajem jula objavio kupovinu 6,3 posto udela u Himax Displayu, proizvođaču ekrana za HUD-ove i ručne projektore, dok bi cena ekrana za Glass trebala da iznosi između 30 i 35 dolara po komadu. Ekran je jedna od pojedinačno najskupljih komponenti Google Glassa, dok će ostatak od očekivanih 299 dolara odlaziti na brojne senzore, procesor, integrisanu 5-megapikselnu kameru i 12 GB flash memorije.

Analiza kuće IHS pokazuje kako će isporuke "pametnih naočara" ove godine porasti za 150 posto na oko 124.000 komada, dok bi do 2016. godine trebalo da bude isporučeno gotovo 10 miliona uređaja. Komercijalna verzija Google Glass-a u prodaji bi mogla da se pojavi već krajem ove godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.