Google ima nova pravila za Android developere


Google je svestan zloupotreba od strane developera aplikacija za Android operativni sistem. Neretko nakon instalacije aplikacije neko vreme provodemo gaseći oglase, a tek potom se možemo posvetiti konkretnom radu unutar iste.

Zbog takvih programera i postoje aplikacije koje blokiraju prikazivanje oglasa, što Google-u ne ide u prilog jer su mu izvor prihoda. Kako bi stao na kraj takvoj praksi, Google je programerima uveo nova pravila.

Od sada će Google blokirati svaku onu aplikaciju koja bude prikazivala oglase ili linkove na njih u notification baru, ali i one koje budu radile izmene na uređaju bez da su prethodno obavestile i dobile dozvolu vlasnika. Blokadu će zaraditi i aplikacije koje budu stavljale prečice na glavni ekran i bookmarkse u svrhu oglašavanja.

Ništa bolje neće proći ni one koje budu imale pogrešne informacije o sebi, poput lažnih korisničkih recenzija, zavaravajućih imena programera i internet stranica odakle potiče aplikacija. Google neće tolerisati ni aplikacije koje prikupljaju i objavljuju poverljive podatke pronađene na uređajima, koje prikazuju porno sadržaj, pozivaju na nasilje, govor mržnje i kockanje.

Aplikacije takve vrste neće biti blokirane preko noći, Google je programerima dao rok od mesec dana za ispravak nedostataka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.