Ipak nije kraj za Ubuntu Edge


Iako je propala kampanja za prikupljanje 32 miliona dolara kojima se je trebala finansirati proizvodnja telefona Ubuntu Edge, mobilni telefon temeljen na operativnom sistemu Ubuntu ipak bi trebao da bude predstavljen sledeće godine od strane Canonical-a.

CEO Canonical-a, Jane Silber, izjavila je za Cnet kako kompanija namerava da izda telefon temeljen na Ubuntu početkom sledeće godine. Ali prvi uređaji navodno neće nuditi puno iskustvo "Ubuntu konvergencije", već će to u prvom redu biti samo mobilni telefoni. Ipak, Silber ističe kako veruje kako je konvergencija budućnost, a može doći u mnogo oblika.

Iako je ubrzo nakon početka kampanje bilo vidljivo kako će najverovatnije neuspešno završiti, Silber i osnivač Canonical-a, Mark Shuttleworth, istrajali su do kraja zbog pregovora sa nekim od partnera zaduženim za proizvodnju hardvera, koji su postali sve zaineresovaniji za uspeh ideje. Zbog toga su i snizili cenu uređaja, ali ni to nije pomoglo kampanji da uspe.

Ipak, u Canonical-u nisu razočarani, već ističu kako se njihova misija izdavanja "pametnog" mobilnog telefona temeljenog na operativnom sistemu Ubuntu nastavlja punom parom. Zahvaljujući kampanji na Indiegogo-u privukli su veliki interes i 11.000 osoba koji su ih podržali, što je veliki uspeh za uređaj koji niko nije video.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.