Kažnjen zato što je poslao zahtev za prijateljstvo na Facebook-u


Korisnici najveće društvene mreže na svetu moraju paziti s kim se povezuju na Facebook-u te je jasno da ne trebaju biti prijatelji sa šefovima koji im na taj način mogu njuškati po profilu i iskoristiti te podatke, a moraju paziti i na informacije koje objavljuju jer je do sada zabeležen veliki broj slučajeva u kojima su osobe završile u zatvoru upravo zbog objavljivanja statusa ili zbog svoje aktivnosti na Feacebook-u.

Na Huffington Postu objavili su kako je jedan švedski tinejdžer nedavno kažnjen sa novčanim iznosom od 30 dnevnih dohodaka zbog toga što je jednoj osobi poslao zahtev za prijateljstvom na Facebook-u. Sud sa ostrva Gotlanda ovog je mladića kaznio jer je on još od ranije imao zabranu kontaktiranja i pristupa toj osobi tako da je slanjem zahteva za prijateljstvo prekršio tu zabranu.

Takođe, osim što je tu osobu kontaktirao putem najveće društvene mreže, on je ju je sreo i na ulici (nije poznato da je li susret bio slučajan ili ju je namerno pratio), a iako se ne navodi razlog zabrane pristupa, na The Localu navode da je ovaj 18-godišnjak još ranije osuđivan zbog seksualnog zlostavljanja žena.

Sličan slučaj zabeležen je pre tri godine na Floridi kada je jedan muškarac svojoj bivšoj ženi (koja ga je ranije optužila za zlostavljanje te je takođe imao zabranu pristupa) poslao zahtev za prijateljstvom na Facebook-u te je pristupio njenom mailu na Yahoo-u u kojem je promenio lozinku i sa kojeg je slao mailove.

Za razliku od švedskog tinejdžera koji je zbog svog postupka dobio novčanu kaznu, ovaj je Amerikanac zbog kršenja zabrane i kontaktiranja bivše žene putem najpoznatije društvene mreže završio u zatvoru.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.