Marku Zuckerbergu okačio post na profil kako bi ukazao na bug u Facebook-u


Palestinski informatičar koji sebe naziva Khalil morao je bukvalnim primerom da timu društvene mreže Facebook ukaže na propuste, tako što je na profilu osnivača te kompanije Marka Zuckerberg-a objavio svoje komentare.

Propust na koji je Halil ukazivao omogućava korisnicima Facebook-a da na profil bilo kojeg korisnika, bez obzira da li je u listi prijatelja ili ne, može da postavlja komentare.

On je navode o propustu objavio na stranici Facebook-a otvorenoj za te namene. Minimalna nagrada za prijavu propusta je 500 dolara. Međutim, stručnjaci iz Facebook-a nisu prepoznali propust.

"Žao nam je, ali to nije propust", naveo je Facebook-ov tim u odgovoru na Halilovu prijavu.

Po prijemu odgovora, Halil tvrdi da nije imao drugog izbora nego da problem iznese direktno na Zuckerberg-ovom zidu.

Samo nekoliko minuta nakon što je postavio komentar, Halil je dobio odgovor od Facebook-ovog inžinjera sa zahtevom za detalje o propustu. Njegov profil je blokiran, a stručni tim je krenuo u rešenje problema.

Facebook je saopštio da Halil neće dobiti nagradu za prijavu, jer je svojim postupcima narušio uslove korišćenja internet stranice. Kasnije je društvena stranica ponovo aktivirala Halilov profil i izrazila nadu da će i dalje raditi sa njima kako bi pronalazili dodatne propuste.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.