Microsoft od Google-a tražio uklanjanje Microsoft.com sa pretrage


Kompanija Microsoft nastojeći da pobediti svog rivala, kompaniju Google, koristi razne metode. Među njima se ističe zasipanje tehničke službe Google-a velikim brojem zahteva za skidanje URL linkova za koje se sumnja da krše autorska prava.

Prema Google-ovim nedeljnim izveštajima Microsoft je uputio 17.142 zahteva u protekle dve godine u kojima je navedeno 13.843.300 URL linkova. Promatrajući dostupne podatke može se primetiti stabilan rast zahteva tokom godina pa je tako od prosečnog broja zahteva za skidanje 50.000 URL-ova nedeljno u 2011. godini, brojka u sledećoj 2012. godini porasla na prosečno 100.000 URL-ova nedeljno. Najveći broj zahtjeva zabeležen je 13. avgusta 2012. godine kada je primljen popis od 262.000 URL-ova za skidanje sa Google-ove pretrage.

Ove godine brojke su još veće pa se tako zahtjeva skidanje oko 200.000 URL linkova svake nedelje, najviše URL-ova, njih čak 372.000 bilo je nepoželjno 25. februara.

O uloženom trudu u slanju zahteva svedoči i podatak da je nedavno poslato i šest bezazlenih linkova sa Microsoft-ovog sopstvenog domena - Microsoft.com. Za opsežan posao slanja zahteva i kontrole Microsoft je unajmio čak 23 različite kompanije koje se bave tim poslom, ali u zahtevima još uvek zaostaje za američkom muzičkom industrijom koja je još uvek vodeća u broju poslanih zahteva.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.