Microsoft Tag odlazi u istoriju


Microsoft-ova alternativa QR Code-u, Microsoft Tag, zvanično prestaje sa radom. Uprkos relativnom uspehu i velikim namerama da bude naslednik, ili barem evolucija QR Code sistema, Tag nije uspeo da dominira tržištem, te je naišao na dosta problema pri masovnoj implementaciji.

Tag se uspešno koristio unutar Microsoft krugova i partnerskih sistema i uređaja, ali je masovna adopcija izostala. Ipak, na sreću korisnika, Microsoft je ipak ostavio izlaznu strategiju, te je iz kompanije najavljeno da se program zvanično gasi tek 19.8. 2015.

U međuvremenu, Tag program će biti licenciran kompaniji Scanbuy, čiji program ScanLife treba započeti sa radom idućeg meseca, uz objašnjenje da je "Tag tehnologija i dalje jako važna", ali da sada "nije u liniji sa razvojnim inicijativama i prioritetima".

Uprkos činjenici da je Tag, odnosno High Capacity Color Barcode omogućavao sladištenje mnogo više podataka na jedan Tag code nego što je to moglo stati na QR Code, štampanje u boji i šareni trouglići su ipak bili prevelika komplikacija za printanje i prikazivanje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.