Naručila dva iPhone-a, dobila dve jabuke


Kupovina gadgeta putem internet oglasnika često donosi i velike rizike jer uvek postoji mogućnost prevare i slanja neispravne ili lažne robe. Na takav je način prevarena i jedna 21-godišnja Australijanka koja je platila čak 1,500 dolara kako bi, prenose na Yahoo-u, na težak način naučila razliku između Apple-a kao kompanije i kao voća (jabuke).

Naime, ona je putem jednog internet oglasnika želela da kupi novi smartphone, a žena koja ju je kontaktirala rekla joj je da joj može prodati dva modela. Dogovorile su susret u jednom restoranu u kojem je Australijanka dala 1,500 dolara za dve kutije za koje kaže da su izgledale kao potpuno nove i u kojima su se trebali nalaziti Apple-ovi telefoni, ali prilikom plaćanja ona uopšte nije pregledala sadržaj tih kutija.

Kada je došla kući i otvorila kutije doživela je šok jer su se u njima, umesto Apple-ovih telefona, nalazile – jabuke. Nakon ovog slučaja policija iz Brisbanea još je jednom upozorila na oprez prilikom kupovine stvari preko oglasnika te su apelovali na ljude da "budu pametni oko stvari kojih kupuju".

Iako su na mnogim internet stranicama u komentarima korisnici ismejali ovu Australijanku (npr. neki su napisali kako su danas "telefoni pametniji i inteligentniji od svojih vlasnika"), broj ovakvih prevara sve je veći pa su do sada prevarene brojne osobe koje su putem oglasnika htele da kupe telefon ili tablet, a u kutijama su dobili krumpire, komade drveta, makaze, stare tranzistore ili slične stvari.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.