Otvorene prve Steve Jobs škole u Holandiji


U Steve Jobs školama svaki učenik će od četvrte godine dobiti svoj iPad i sami će birati šta će i kada učiti. Učitelji više neće imati samo ulogu predavača znanja i lekcija, već preuzimaju ulogu "trenera", koji podržavaju decu u njihovim individualnim i grupnim projektima. Kako se aplikacije koriste za osnovna znanja, proces učenja može se potpuno prilagoditi individualnim potrebama, brzini i stilu učenja svakog deteta, piše The Next Web.

Prvih sedam takvih osnovnih škola otvoreno je u Holandiji, a ukupno će ih biti 11. Za njihovo pokretanje zadužena je fondacija Obrazovanje za novo doba (O4NT). Škole su fokusirane na korišćenje iPad tableta u učenju i svim drugim aktivnostima. Tako bi se table, rasporedi, ali i roditeljski sastanci trebali preseliti na tablete i prateće aplikacije. Trenutno se u dve škole nudi obrazovanje preko iPad-a u svim razredima, dok će se u ostalim širiti kako će deca rasti. Mališane u školama čekaju iPad mini tableti u otpornim kućištima. Među aplikacijama koje se nalaze na tabletu je i sCoolSpace, virtuelno igralište za svaku školu gde se deca mogu družiti u realnom vremenu. Učenici i učitelji imaju svoje avatare, a mogu komunicirati porukama ili preko FaceTime-a.

Roditelji takođe preko posebne aplikacije mogu pratiti napredak svoje dece.

Uz to što mališani uče svojim ritmom, u školu mogu i doći kad žele, između 7.30 i 18.30 sati, a potrebno je da su tamo samo između 10.30 i 15 sati. Uz to, roditeljima je lakše organizirati i odmore jer je virtuelna škola dostupna stalno i svugde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.