Ozbiljan bezbednosni propust u Pinterest-u


Stručnjak za bezbednost Dan Melamed pronašao je ozbiljan bezbednosni propust u popularnoj društvenoj mreži Pinterest koji može dovesti do otkrivanja podataka iz preko 70 miliona naloga korisnika. Propust omogućava potencijalnom napadaču pregled svih adresa elektronske pošte koje su korisnici iskoristili za pristup Pinterest-u. Melamed je pomoću propusta mogao pročitati informacije o korisnicima iz njihovih access tokena.

Pri poseti sledećem URL-u:

https://api.pinterest.com/v3/users/me/?access_token=MTQzMTYwMjozNTcxOTE5NTE2MDQyNjcxNzc6
MnwxMzc3MDY4ODMyOjAtLTE2ZWJjNDg4NzYxYTFmZWIwZm
U0ODcxYzc3ZWUyN2E2YTdhOWNlN2I=

ako se promijeni /me/ deo adrese sa korisničkim imenom nekog drugog korisnika, moguće je iščitati njegovu adresu elektronske pošte.

Dakle, koristeći to saznanje, preko kakvog spear- phishing napada može se doći do adresa elektronske pošte svih korisnika Pinteresta. Jednostavno rešenje ovog propusta je poređenje vlasnika access tokena sa korisnikom čije su informacije zatražene.

Kompaniija Pinterest odmah je reagovala na ovo otkriće i vrlo brzo uklonila propust, dok je Melamed dobio svoje mesto na listi heroja Pinterest-a - listi osoba koje su prijavile ozbiljne propuste na toj društvenoj mreži.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.