SEA napala DNS servere The New York Times-a i Twitter-a


Sirijska elektronska vojska ili SEA (Syrian Electronic Army) koja promoviše sirijskog predsednika Assada izvela je nove napade. Prva meta je bila stranica poznatog The New York Times-a, svi pozivi prema web-stranici nytimes.com preusmereni su prema domenu kojim upravlja SEA. Napad je bio usmeren prema DNS hostu, servisu koji posetioce preusmerava sa URL adrese "http://www.nytimes.com" na skrivenu IP adresu servera The New York Times-a.

Napadači su prilagodili DNS server da usmerava posetioce na IP adresu koju koristi SEA. Napad je trajao od 15 sati do 18 sati po istočnom američkom vremenu kada je stranica vraćena u normalno stanje. Takođe hakeri iz SEA-e su objavili su da su napali DNS servere na popularnom microblogging servisu Twitter te na britanskoj verziji Huffington Post-a.

Naknadni testovi su pokazali da su podaci zaista promenjeni ali su serveri i dalje vodili prema pravim IP adresama. Dakle sama stranica twitter.com nije hakovana, proboj u sistem se najverovatnije dogodio na stranici gde su skladišteni DNS zapisi.

Ali neki korisnici Twitter-ovog posebnog servera za fotografije na stranici twimg.com prijavili su da su pozadine na njihovim nalozima promenjene pomoću sirijskih propagandnih fotografija i da su jedno vreme bili preusmeravani na stranicu SEA-e.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.