Skype potvrdio da rade na 3D pozivima


Skype se već odavno od sistema za jeftino telefoniranje, glasovno i tekstualno chatanje, pretvorio u vodeću platformu za video razgovore. Prema pisanju BBC-a koji je intervjuirao starijeg izvršnog potpredsednika Microsoft-a za Skype Marka Gilletta, kompanija već ozbiljno razvija novu fazu video komunikacije, koja će omogućiti video pozive u 3D, što znači da ćete na vašim ekranima koji imaju mogućnost prikaza 3D slike uživati u sagovornicima koji će delovati kao da se fizički nalaze u vašoj sobi.

Zvaničnik Microsoft-a kao jedini problem zbog kojeg se ova tehnologija još neko vreme neće naći u opcijama Skype-a, navodi nedostatak adekvatnih kamera za 3D snimanje, pa kaže kako sistem koji su razvili koristi više kamera koje se mora spojiti na računar i potom precizno kalibrirati i usmeriti pod pravilnim uglovima.

Takođe navodi kako Skype novu funkciju testira i sa drugim tehnologijama kamera, ali tek kada pronađe ekosistem uređaja koji će imati podršku za nju, možemo očekivati da se 3D video razgovori jednog dana nađu među opcijama Skype-a.

I da, Skype je juče proslavio deseti rođendan.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.