U Brazilu je hit aplikacija za špijuniranje partnera


Brazilci su, kao i mnogi građani širom sveta, bili neprijatno iznenađeni spoznajom da su meta nadzora američkih tajnih službi, ali su istovremeno rado prihvatili aplikaciju "Rastreador de Namorados" koja se reklamira kao "privatni istražitelj u džepu vašeg partnera".

Ova aplikacija je na kratko bila u ponudi Google Play-a nudeći pomoć da se prati kretanje partnera, primaju kopije poruka poslatih sa njegovog ili njenog mobilnog telefona, uz opciju za prisluškivanje razgovora.

Postala je pravi hit u Brazilu i skinuta više od 50.000 puta, pišu elektronski mediji.

"Brazilci su ljubomorni ljudi, to je tako. Naravno da je aplikacija postala popularna", rekla je novinarima Marcia Almeida koja je svoj brak prekinula zbog muževljevog neverstva.

Google je poslije izvesnog vremena uklonio ponudu, jer mnogi ukazuju da ova aplikacija može da se koristi na daleko perfidniji način. Ona se više ne nalazi u ponudi, ali još uvek može da se skine sa službene stranice.

Kompanija se ogradila od odgovornosti tvrdeći da je reč o aplikaciji u svrhu zabave i da prvi korak prilikom instalacije upozorava da treba tražiti dozvolu partnera.

Mladi tvorac aplikacije Mateus Grijo (24) kaže da je nastala kao rezultat šale između njega i njegove devojke, ali dodaje da je ubrzo shvatio kako je reč o pravom hitu. Aplikacija je besplatna, međutim, ako platite dva dolara, ikonica aplikacije neće biti vidljiva na mobilnom telefonu partnera.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.