Ugradio čip pod kožu


Dok su animirane tetovaže još rezervirane za filmove naučne fantastike, umetnik Anthony Antonellis iz New Yorka je osmislio svoje rešenje. Pod kožu na ruci ugradio si je čip sa malim slikama koje se mogu pregledati tako što se se skenira mobilnim.

Antonellis pripada grupi ljudi koji hirurški modifikuju svoja tela kako bi eksperimentisali i istraživali interakciju tela i tehnologije. Nedavno je tako i Amerikanac Rich Lee dao sebi u uši ugraditi sićušne magnete koji se u paru sa ogrlicom pretvaraju u zvučnike.

Antonellisu su RFID čip, koji je u staklenoj kapsuli, ugradili ispod kože, između palca i kažiprsta. Ali, kako čip može primiti tek 1 Kb podataka, manje od stranice teksta, veličina slika koje se mogu ugraditi je izuzetno mala. Ali, zbog toga Antonellis svoju telesnu galeriju može nadograditi izuzetno brzo i jednostavno i to preko telefona. Kako je ispričao, čipovi koji rade na radijskoj frekvenciji obično se koriste za privatnost, dok se on odlučio na javnu primenu, odnosno za prikazivanje umetnosti.

Trenutno na čipu ima animirani gif od 10 sličica i 6 boja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.