Windows Phone je najbrže rastući operativni sistem


Prema podacima koje je prikupila kompanija Kantar WorldPanel, u drugom kvartalu ove godine udeo Windows Phone-a na pet najvećih evropskih tržišta, odnosno u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Španji, Italiji i Nemačkoj, narastao je sa prošlogodišnjih 4,7 na 6,9%.

Primera radi, u Velikoj Britaniji, Windows Phone gotovo udvostručio svoj tržišni udeo, sa prošlogodišnjih 4,5 na 8,6%, a u Francuskoj je udeo gotovo učetverostručen, sa 2,3 na 9%. Za ovako veliki rast najzaslužniji su jeftiniji modeli, poput Lumie 520 i 620, koji u senci jačih modela polako osvajaju tržište.

Sveukupno je i dalje ubedljivo vodeći operativni sistem za "pametne" mobilne telefone Android, čiji udeo je na pet najvećih evropskih tržišta bio 69,8%, naspram prošlogodišnjih 64,5%, dok je drugi, iOS, povećao udeo sa 16,2 na 18,5%.

Ali, u SAD-u je situacija za Android znatno nepovoljnija, odnosno njegov udeo je pao sa 52,6 na 51,5%, dok je Apple-ov iPhone zabeležio rast udela sa 39,2 na 42,5%. Ovi podaci su posebno zanimljivi s obzirom da Apple nije predstavljao nove modele tokom drugog kvartala, dok je među uređajima temeljenim na Android-u stiglo mnoštvo novih modela, uključujući Samsung-ov Galaxy S4 i HTC One.

Takođe se ističe kako je i u SAD-u zabeležen značajan rast udela Windows Phone-a, sa prošlogodišnjih 2,9 na 4,0%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.