Xbox One neće zahtevati Kinect


Jedan od najvećih problema, odnosno briga koje su morile potencijalne kupce nove Microsoft-ove konzole je činjenica da ona nije mogla raditi bez Kinect-a – nakon Snowdenovog razotkrivanja sveobuhvatnog programa nadgledanja IT korisnika širom sveta od strane NSA, činjenica da je Kinect, možda, uvek pratio šta se dešava u prostoriji podigla je creepy faktor Xbox Onea na za Microsoft neprihvatljiv nivo. Pored toga, Xbox One je značajno skuplji od PlayStation-a 4 jednim delom i zbog toga što se isporučuje sa Kinect-om.

Stoga je kompanija – tačnije, direktor za proizvode, Marc Whitten, u izjavi za IGN – najavila mogućnost potpunog isključivanja dotičnog uređaja za prepoznavanje pokreta iz struje, a da to ne blokira konzolu. Naravno, sve funkcije koje zahtevaju Kinect, kao što su identifikacija igrača i glasovne komande, biće onemogućene tokom korišćenja konzole, a samim time i igre koje ih zahtevaju.

Odluka je najnovija u nizu zaokreta u uslovima korištenja Xbox One-a, čime Microsoft želi popraviti imidž nakon što je PlayStation 4 sa ovogodišnjeg E3-a isplivao kao pobednik po pitanju odnosa sa javnostima. Još samo ostaje da se vidi da li će firma, kao šlag na torti, najaviti i jeftinije izdanje konzole One-a te time pokušati na svim poljima parirati Sony-ju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.