Yahoo ispred Google-a u SAD-u


Marissa Mayer donela je brojne promene u Yahoo za kojeg želi da ponovno postane jedna od najjačih IT kompanija na svetu koja će moći konkurisati Apple-u, Google-u i Facebook-u. Kada je preuzela mesto izvršne direktorke počela je sa malim stvarima poput besplatnih obroka i pametnih telefona, nastavila sa fokusiranjem na mobilne proizvode i preuzimanjem manjih kompanija i njenih perspektivnih zaposlenih da bi pre nekoliko meseci iz Yahoo-a objavili da su potrošili 1,1 milijardi dolara za preuzimanje Tumblr-a.

Sa ovom akvizicijom Mayer ponovno želi da privuče mlađe korisnike (koji najviše koriste Tumblr) kako bi Yahoo ponovno "postao cool". Njeni dosadašnji potezi već su dali određene rezultate poput porasta cena deonica kompanije, a poslednje informacije analitičke kompanije comScore kažu da je "Yahoo tokom poslednjeg meseca u SAD-u prestigao Google".

Ove se informacije odnose na broj jedinstvenih posetilaca Yahoo-ovih stranica u SAD-u za jul te je prema njima Yahoo-ove stranice (poput Yahoo News-a, Sports-a itd.) u SAD-u posetilo više od 196 miliona korisnika, dok je broj posetilaca Google-ovih stranica iznosio nešto više od 192 miliona.

U Marketingland-u kažu kako je bitno napomenuti da comScore broju poseta Yahoo-ovih stranica nije pribrojio posetioce Tumblr-a tako da možemo očekivati da će se, kada se Yahoo-u pribroje posetioci ovog blogerskog servisa, broj posetilaca Yahoo-ovih stranica dodatno povećati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.