Cyanogen planira da izda sopstveni telefon


Ukoliko ste vlasnik starijeg Android uređaja, Cyanogen vam je sigurno jako dobro poznat. Naime, ovaj mod omogućava instalaciju custom verzije Android-a koja se i dalje može koristiti na uređajima od kojih su Google i OEM proizvođači davno "digli ruke".

Tako se na npr. Galaxy S1 može instalirati Jelly Bean, iako je oficijelna podrška za S1 prestala već sa ICS verzijom Android-a.
Sada, Cyanogen je dobio 7 miliona dolara od Benchmark Capital i Redpoint Ventures investicionih kuća kako bi radio na razvoju alternativnog OS-a koji bi "preskočio Windows Phone i Blackberry", što je, prema rečima CEO-a Kirta McMastera, glavni cilj ovog firmware-a koji trenutno koristi preko 8 miliona ljudi. Međutim, ekipa iz Cyanogen-a veruje da je njihov korisnički udeo zapravo i do tri puta veći, što bi ih u potencijalnoj OS utrci dovelo direktno na treće mesto.

Ekipa iz Cyanogen-a, koja je zahvaljujući investicijama sada porasla na čak 17 zaposlenih, pokušava da napravi OS koji će biti primarno fokusiran na produktivnost, a dosta manje na komercijalne elemente. Steve Kondik, developer koji je pre radio za Samsung, naglašava kako bi Cyanogen bio OS koji bi "ciljao na puno iskorišćavanje potencijala uređaja", ali koji bi istovremeno bio vrlo fokusiran na bezbednost.

Međutim, najveći problem im preti od samog Google-a, koji vrlo verovatno uskratio Google Services OS-u (ili modificikovanom Android-u) za koji bi se ispostavilo da mu je direktna konkurencija. Zbog toga, budućnost Cyanogen-a kao OS-a će sigurno biti vrlo zanimljiva, ali i potencijalno vrlo opasna po opstanak ovog izuzetno popularnog firmware-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.