Do kraja ove godine biće preuzeto 120 milijardi mobilnih aplikacija


Gartner, kompanija za marketinška istraživanja objavila je svoje predviđanje u kojem navodi da će do kraja 2013. godine biti preko 120 milijardi preuzimanja mobilnih aplikacija. To je porast u odnosu na prošlu godinu kada je zabeleženo 64 milijarde preuzimanja.

Iznenađuje podatak da je u predviđanjima za 2013. godinu najveći udeo od 91% zauzimaju besplatne aplikacije. Takve besplatne aplikacije će za Apple, Android i developere ipak doneti određenu zaradu u obliku kupovine unutar aplikacija.

Gartner procenjuje da će takav vid zarade doneti 17% prihoda od prodaje aplikacija s tendencijom porasta na 48% do 2017. godine.

Veliki broj besplatnih aplikacija zatrpane su agresivnim reklama i ponudama za kupovinu. Ali, takva metoda zarade nije posebno uspešna te će s vremenom nestati u korist kupovine unutar aplikacija, način zarade koji se počinje pojavljivati i u premium aplikacijama.

Što se tiče udela besplatnih aplikacija prema operativnim sistemima iOS sistem ima oko 60 % besplatnih aplikacija, dok je na Android-u taj procenat veći, i iznosi 80 %.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.