Jolla SailFish OS je u stanju da pokreće Android aplikacije


Jolla, finska kompanija koja je napravila "uksrnuće" MeeGo-a u vidu svog Sailfish OS-a, u maju je predstavila i svoj prvi Jolla napredni telefon.

Međutim, ono što su sada objavili mogla bi biti značajna prekretnica u kratkoj istoriji ove kompanije. Naime, kompanija je objavila da je Sailfish mobilni operativni sistem sada kompatibilan sa Android ekosistemom u pogledu aplikacija, a možda još značajnije - i u pogledu hardvera.

To znači da se Sailfish OS sada može izvršavati na telefonima i tabletima proizvedenim za Android, tako da proizvođači koji žele Sailfish OS ne moraju biti vezani samo na Jolla telefone.

Takođe, Jolla sarađuje i sa brojim prodavnicama aplikacija kako bi osigurali Sailfish korisnicima preuzimanje Android aplikacija što bezbolnije. Naravno, kompanija ne odustaje od razvoja nativnih aplikacija, nego čak i napominju da će Sailfish aplikacije dobiti najviše od njihove platforme.

Ostaje samo pitanje je kliko će proizvođači hardvera želeti da rizikuju sa novim operativnim sistemom, kad je Android već dobro uigran na tržištu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.