Kickstarter je čak šest puta uspešniji od Indiegogo-a


Prema informacijama koje je prikupio Jonathan Lau, kampanje na kampanje na Kickstarter-u prikupile su šest puta više sredstava od onih na Indiegogou.

Lau je sproveo sopstveno istraživanje prikupljajući informacije o broju kampanja, propalim kampanjama, prikupljenom novcu i razne druge informacije na najpopularnijim stranicama za prikupljanje novaca za različite projekte. Na osnovu tih informacija došao je do zaključka kako su kampanje na Kickstarter-u ukupno prikupile 612 miliona dolara, dok su one na Indiegogo-u prikupile 99 miliona dolara, usprkos činjenici da Indiegogo nudi mogućnost "fleksibilnog finansiranja", odnosno projekti koje skupe zadani iznos u određenom vremenu mogu ipak nastaviti prikupljati sredstva uz plaćanje veće naknade.

Kickstarter je takođe bolji i u ukupnom broju kampanja, odnosno ima ih 110.000 naspram 44.000 kod Indiegogo-a. Ali Lau je napomenuo kako je Indiegogo maknuo sa svojih stranica kampanje koje su prikupile manje od 500 dolara. Takođe se navodi kako je 44% kampanja na Kickstarter-u uspešno, dok je njih 34% uspešno završeno na Indiegogo-u.

Nakon objave ovih informacija, oglasili su se i predstavnici Indiegogo-a koji su istaknuli kako su iznesete informacije netačne, ali nisu objavili što je konkretno netačno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.