Masovno refundiranje novca za vlasnike e-knjiga u Americi


Protekle nedelje, američki okružni sud u državi New York je obavio podatke vezane za detalje nagodbe između pet velikih izdavača koji su bili optuženi za nameštanje cena e-knjiga.

Pet velikih izdavača - HarpoerCollins, Hachette, Penguin, Macmillan i Simon & Schuster - je osumnjičeno za nameštanje cena elektronskih izdanja knjiga iz njihovog kataloga, a sve u saradnji sa Apple-om i njihovim iBooks Store-om. Nakon godinu dana, svi izdavači su se nagodili sa sudom, a sada je došlo i vreme za isplatu.

Tako računica kaže da će nakon svih pet nagodbi i uplaćenih sredstava zajednički fond za povrat iznositi negde oko 96 miliona dolara, što znači da će svaki kupac e-knjiga u periodu između aprila 2010. godine i juna 2012. godine dobiti nešto preko 3 dolara za svaku kupljenu knjigu.

Što se tiče Apple-a, kompanija odbija da prihvati krivicu za nameštanje cena, pogotovo nakon što su ostali izdavači tvrdili da bi potencijalna kazna za Apple značila i njihovo ponovno kažnjavanje. Apple je najavio borbu protiv ove odluke, te se sprema i žalba na prvobitnu odluku o nameštanju cena.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.