Newkia ću uraditi ono što Nokia nije htela - izdati Android smartphone


Ljubitelji Nokia hardvera i dizajna dugo su se nadali da bi finski proizvođač telefona pored Windows Phone-a mogao nekad prihvatiti i Android, ali nakon nedavne prodaje Microsoft-u, takvi snovi su u potpunosti razbijeni.

Međutim, tu se pojavljuje Thomas Zilliacus, bivši zaposleni Nokie koji želi krenuti ispočetka, i pokreće Newkia-u - startup kompaniju sa snovima o Nokiji sa Android-om.

Newkia je startup kompanija bazirana u Singapuru, a osnovana je istog dana kada je Microsoft najavio 7,2 milijrade vrednu kupovinu Nokijine divizije sa mobilne uređaje.

Zilliacus, koji je u Nokiji radio 15 godina, od kojih je sedam proveo na poziciji CEO-a azijsko-pacifičkoj odeljenja, planira da zaposli bivše Nokia zaposlene koji su oduvek želeli napraviti uređaj sa Android operativnim sistemom.

On je u intrvjuu za ZDNet izjavio da čvrsto veruje da Nokia još uvek ima najbolje "znanje" u smislu mobilnih telefona, te želi da mu se pridruže najbolji ljudi.

Sve što nedostaje je Android. Zilliacus kaže kako se nada da će svoj ​​prvi uređaj objaviti u roku od godinu dana, ali priznaje da pre nego što se njegova ekipa okupi, on mora prikupiti potrebna sredstva.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.