Nokia razvijala Lumiju sa Android-om


Prema informacijama neimenovanih izvora do kojih je došao New York Times, Nokia je aktivno testirala Lumia napredne telefone sa Android operativnim sistemom pre nego što je Microsoft kupio njihovo odeljenje za proizvodnju mobilnih uređaja.

Pored toga, Nokia je imala i projekat nazvan "Asha na Linux-u", koji bi koristio firminu vlastitu modifikaciju Android-a. Da je sačuvala svoju hardversku diviziju, firma je svoje telefone sa Android-om mogla početi prodavati od 2014. godine, nakon isteka ugovora o saradnji sa Microsoft-om i vezanju za Windows Phone.

Microsoft je bio upoznat sa time, pa je stoga sasvim moguće da je Ballmer požurio da kupi Nokijin smartphone posao pre nego što se to desi – distanciranje finske kompanije od Windows Phone-a bi predstavljalo vrlo ozbiljan udarac za ionako slabu reputaciju MS-ovog sistema.

U maju su Nokijini deoničari od direktora firme, Stephena Elopa, zatražili da razmotri alternativu Windows Phone-u. Elop je tada odgovorio:

"Doneli smo vrlo jasnu odluku da se fokusiramo na Windows Phone sa svojom Lumia linijom proizvoda. I upravo sa time ćemo se takmičiti sa suparnicima kao što su Samsung i Android."

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.