Ovaj gadget će vam pomoći da čitate dok trčite


Odlazak u teretanu zna ponekad da bude dosadan, kako bi tome doskočili često posegnemo za mp3 playerom, što je u redu ako volite muziku. Međutim postoji jedan deo ljudi koji bi radije za vreme trčanja po pokretnoj traci čitao, što nije lako izvedivo budući se tekst pomera čineći čitanje otežanim.

Ekipa koja se okupila oko projekta Run-n-Read rešila je taj problem pomoću malog gadgeta koji se pričvrsti na telo. Sve što vam treba za prijatno čitanje dok vežbate je tablet, specijalizovana aplikacija i spomenuti gadget. Na tablet instalirate aplikaciju i uparite je sa gadgetom koji pričvrstite na okovratnik, kapu ili sl. Kada krenete vežbati uređaj prati vaše pokrete glavom i u realnom vremenu se sinhronizuje sa aplikacijom na tabletu i tako smiruje tekst. Osobe pored vas će videti da tekst poskakuje dok će vama biti savršeno miran.

Aplikacija će podržavati iOS i Android uređaje i biće besplatna, dok za sami uređaj bit će potrebno izdvojiti 55 dolara. Trenutno je u toku kampanja prikupljanja novčanih sredstava za njegovu izradu. Više o samom projektu možete videti na službenim stranicama kampanje.


rnr from Weartrons on Vimeo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.