Pogledajte kartu Facebook prijateljstva


Mark Zuckerberg je stavio na svoj Facebook profil novu sliku koja na karti sveta prikazuje sva Facebook prijateljstva prikazana kao svetle točke.

Na plavoj karti, koja je i boja Facebook-a, osvetljeni su celi kontinenti, a prijateljske veze koje su premostile okeane na slici izgledaju kao električni lukovi. Čak su i prilično udaljena mesta aktivna na najvećoj društvenoj mreži, ali i dalje ima određenih "crnih rupa", poput Rusije gdje Facebook i nije baš popularan te delova Afrike u koje Zuckerberg pokušava stići. Ali, ono što je najzanimljivije je potpuna praznina u Kini, koja blokira pristup stranim stranicama.

Nakon dugo vremena Facebook će sada, barem delimično, ući u Kinu. Naime, strane stranice moći će se koristiti u zoni šangajske slobodne trgovinske zone, koja obuhvata područje od 44 kvadratna kilometra. Zona će se aktivirati od nedelje i služiće kao testno područije za niz reformi, a pokaže li se uspešnim, moći će se proširiti i na druge dijelove zemlje, piše CNN.

U poređenju sa sličnom kartom koju je Facebook objavio prije tri godine, vidi se kako su Severna i Južna Amerika sada puno aktivniji na Facebooku, jednako kao i Afrika i Indija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.