Sa običnih telefona prelazi se na Windows Phone


Sve istraživačke kompanije koje prate prodaju mobilnih telefona došle su do sličnog zaključka o odnosima snaga operativnih sistema: Android je daleko napred, iOS drži drugo mesto, a Windows Phone polako ali kontinuirano raste (iako se od analize do analize postoci donekle razlikuju).

Međutim, Kantar WorldPanel pogledao je podatke o prodaji u vremenskom trendu i analizirao promene preferencija kupaca. Tako su došli do zaključka da su od pada popularnosti Symbiana i BlackBerr-ya najviše profitirali Android i iOS, te su do danas nastavili jedni drugima preotimati korisnike.

Windows Phone je nasuprot tome pronašao svoje nove korisnike na drugom mestu. Ovaj mobilni OS je, naime, vrlo popularan kod korisnika koji tek prelaze sa običnih "dumbphone" mobilnih na pametne telefone.

Od svih novih korisnika WP platforme, za njih čak 42% to je bio prvi pametni telefon. Ako znamo da gotovo 50% prodaje mobilnih u svetu i dalje čine "dumb" telefoni, ovo se čini kao pametna strategija. Pogotovo se veći uspeh očekuje od jeftinijih WP mobitela poput Lumije 520, i to u slabije razvijenim zemljama gde korisnici tek trebaju prihvatiti pametne telefone.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.