Twitter-ova nova mogućnost - pomoć u kriznim situacijama


Microblogging servis Twitter pokrenuo je novu mogućnost notifikacije namenjenu brzom primanju informacija tokom vanrednih situacija.

Twitter Alert će omogućiti da se tweetovi organizacija kojima se može verovati posebno istaknu kada su drugi komunikacioni servisi nedostupni. Opcija će se aktivirati u trenucima krize i katastrofa te će služiti kao sredstvo prvog informisanja o skorašnjim opasnostima, dati uputstva za preživljavanje, informacije o evakuacijama te navoditi građane prema bezbednim lokacijama.

Nakon što se korisnik pretplatio na tweetove neke organizacije, oni će mu biti postani putem SMS poruke. Ukoliko korisnik poseduje Twitter službenu aplikaciju za iOS ili Android operativne sisteme osim SMS poruke stizaće mu i push notifikacije označene sa ikonom narandžastog zvona.

U Twitter Alert program dosada se uključilo preko 100 vladinih i nevladinih organizacija iz SAD-a, Japana i Južne Koreje. U Twitter-u ističu nameru postupnog širenja programa na slične organizacije u celom svetu.

Zainteresovane organizacije koje pružaju kritične informacije građanima u slučaju vanrednih situacija a nisu deo programa mogu se pridružiti putem pristupnog obrasca.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.