Android je novi predvodnik tablet tržišta


Prema američkoj kompaniji ABI Research koja se bavi marketinškim istraživanjima, na tržištu tablet uređaja dogodila se smena na vrhu. Tableti bazirani na Android-u preuzeli su vodstvo na tržištu od Apple-ove porodice iPad proizvoda. Prema ABI Researchu to se dogodilo zbog niza događaja.

U drugom kvartalu ove godine veliki broj tableta temeljenih na Android-u je prvi put pretekao one bazirane na iOS-u, dok je prosečna prodajna cena iPad-a gotovo dosegla prosečnu cenu na tržištu. Po prvi puta su prihodi od iPad-a pali na samo 50% ukupnih globalnih prihoda od tablet uređaja. Takođe u protekloj godini prosečna prodajna cena iPad-a pala je za 17% dok je kod ostatka tržišta porasla za 17 %.

Većinu isporuka tablet uređaja činili su oni uređaji sa dijagonalom ekrana od 7-inča. Apple-ov iPad mini uređaj sa dijagonalom od 7,9-inča činio je 60% svih Apple-ovih isporuka tableta te 49% svih prihoda povezanih sa iPad-ovima u proteklom kvartalu.

Uprkos tome Apple i dalje vodeći proizvođač tableta iako je njegove proizvode dostigla i prestigla sve bolja konkurencija temeljena na Android-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.