AnTuTu se bori protiv varanja na benchmark testovima


Popularnošću benchmark aplikacija proizvođači opreme dosetili su se malim trikovima kako bi prikazali stanje svog uređaja boljim u odnosu na konkurenciju. Zahvaljujući takvoj praksi s vremenom benchmark alati su došli na loš glas kao nepouzdani. Takvoj oceni su pridoneli i dosta različiti rezultati pri testiranju istog uređaja sa više različitih benchmark alata.

Nakon što je utvrđeno kako Samsung i ostali proizvođači pametnih uređaja nameštaju podešavanja svojih uređaja kada otkriju da je pokrenut jedan od najpopularnijih benchmarka, AnTuTu je odlučio stati tome na kraj kako bi zaštitio svoje ime, relevantnost u rezultatima, ali i poslovanje.

AnTuTu je izdao novu verziju svoje benchmark aplikacije, koja je izgledom istovetna "staroj", ali je unapređena dodatnim trikovima koji bi trebali onemogućiti proizvođače u nameštanju rezultate benchmark testova. Kakvi su tačno trikovi u pitanju AnTuTu nije precizirao, što je i razumljivo budući da ne smeju otkriti svoje oružije u borbi protiv cheatera.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.