Forbes uvrstio osnivače Twitter-a na listu najvećih bogataša


Dva suosnivača Twitter-a Jack Dorsey i Evan Williams i dalje su među velikim deoničarima društvene mreže i predstavljaju novu ilustraciju brzog uspona mladih genija visoke tehnologije na nivo milijardera.

"Objava izlistavanja na berzi Twitter-a potvrđuje da je biti preduzetnik "self made man" jedna od retkih raspoloživih strategija ako se želi postati milijarder na ubrzani način", ističe David Friedman, predsednik kompanije specijalizovane u proceni bogatstava Wealth-X.

Ona procenjuje da bi najviše trebao profitirati Evan Williams (41) koji je učestvovao u osnivanju društvene mreže i bio njen glavni direktor između 2008. i 2010.

Nacrt uvoda objavljen u četvrtak uveče otkriva da je prvi individualni deoničar Twitter-a sa 12 posto kapitala. Njegov uticaj u kompaniji tim je veći jer mu je, prema istom dokumentu, drugi suosnivač Jack Dorsey prepustio do ulaska na Berzu pravo glasa koje ide uz sopstveno učestvovanje od 4,9 posto.

Časopis Forbes objavio je u petak da će Evan Williams ući na njegovu referentnu listu milijardera, ocenjujući za sada da teži 1,4 milijardi dolara, od kojih 1,1 milijardu za udeo u Twitter-u.

Pridružiće se onde Jacku Dorseyju (36), dizajneru programa Twitter-a na kojem je i napisao prvi tweet u martu 2006. te bio prvi glavni direktor.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.