Google ili Samsung će kupiti BlackBerry?


Kandaski BlackBerry se ipak našao pred dugo očekivanim sunovratom. Iako im je u septembru kompanija Fairfax Holdings ponudila 4,7 milijardi dolara otkupa, Blackberry se odlučio sa opipavanje pulsa tržišta.

Međutim, kompanija cilja na izuzetno jake kupce, a akvizicija Crne Ribizle od strane nekog od njih bi mogla značajno uticati na tok borbe na tržištu pametnih telefona. U procurelom izveštaju kojeg se dočepao Reuters, jasno se vidi da je Blackberry uputio zahteve za "preliminarnim iskazivanjem interesa" nekolicini velikih tehnoloških imena, a između kojih su Google, Samsung, LG, Intel i Cisco.

Za sada se ne zna ko, odnosno da li će se bilo koja kompanija takmičiti za kupovinu, te u kojem će to opsegu tačno biti. Naime, s obzirom da se Blackberry obratio i Intel-u i Cisco-u, jasno je da postoji mogućnost otkupa određenih delova Blackberry-a. Tako bi se određeni business patenti i usluge mogle prodati ovim kompanijama, dok bi drugi sektori, poput onih za usluge i mobilne uređaje, mogli biti kupljeni od strane nekog mobilnog giganta.

Sektorsko rasparčavanje i frankeštajniziranje se za sada čini kao jedini logičan potez za nekada uspešnu kompaniju koja je, pod pritiskom otpuštanja 4,500 svojih radnika, odlučila da je prodaja jedini izlaz.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.