Pronađite posao uz pomoć aplikacije


Korisnici Windows Phone platforme moći će uskoro da instaliraju aplikaciju kojom će lakše pronaći kompaniju za stažiranje ili zaposlenje.

Naime, Nokia je u saradnji sa kompanijom Internship izradila aplikaciju Internship Lens koja korisi tehnologiju proširene stvarnosti. Koristeći mobilni telefon, onaj ko traži radno mesto treba samo okrenuti kameru mobilnog prema zgradi, a na ekranu će mu se prikazati informacije o tome koje kompanije u toj zgradi traže ljude za rad, odrađivanje prakse ili zaposlenje.

U kompaniji smatraju da je ovo rešenje pogodno za one koji bi se rado zaposlili na lokaciji koja im je blizu mesta stanovanja ili je lako dostupna javnim prevozom. U osnovi najčešći korisnici aplikacije, kao i Internshipovih usluga su studenti i diplomanti.

Osim proširene stvarnosti, aplikacija koristi i podatke sa Facebook-a i LinkedIn-a kako bi povezala tražitelje zaposlenja sa potencijalnim poslodavcima. Trenutno ova aplikacija radi samo u SAD-u, ali već nudi više od 75.000 mogućih mesta za rad širom zemlje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.