Nokia se izborila za zabranu prodaje HTC telefona u Engleskoj


Nokia je uspela da dobije sudsku zabranu prodaje HTC One mini i HTC One Max uređaja na područiju Velike Britanije. Ali, zahtev za zabranom originalnog HTC One modela nije prihvaćen.

U oktobru je britanski Viši sud utvrdio da je tajvanska kompanija povredila Nokijin patent EP0998024 koji je povezan sa čipsetom koji se koristi u spornim uređajima, tačnije radi se o "modularnoj strukturi za odašiljač i mobilnu stanicu".

Vodeći se time, sud je doneo odluku da počevši od 6. decembra kompanija HTC više ne može prodavati HTC One mini i HTC One Max na britanskom tržištu. HTC One nije zabranjen, ali HTC je dobio vremena samo do 6. decembra da sastavi žalbu kojom će pokušati sprečiti da se zabrani i prodaja tog modela.

Nokijini predstavnici su naknadno pojasnili da se sudska zabrana ne odnosi samo na HTC One mini i Max modele, nego i za: HTC Desire X, HTC One XL, HTC One X, HTC One S, HTC One V, HTC One SV, HTC One X+, HTC 8X i HTC 8S modele. Svi oni, naime, koriste čipove koji su povredili navedeni Nokijin patent.

Na slici: HTC One mini

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.