Google objašnjava kako dolazi do piraterije


Odgovarajući na poziv australijskog Ministarstva komunikacije za dostavljanje predloga oko zaštite autorskih prava u toj zemlji, Google je objasnio da drastične antipiratske mere mogu biti kontraproduktivne. Google, naime, navodi da postoji sve veći broj dokaza koji pokazuju da piraterija nije rezultat obesti stanovništva, nego problem do kojeg dolazi zbog neodgovarajuće cene i nedovoljne dostupnosti.

O ovome se već pisalo pre par godina, kada je američko istraživanje pokazalo da je uzrok skidanja nelegalnih kopija filmova sa Interneta rezultat činjenice da ti filmovi nisu legalno dostupni u svim delovima sveta u isto vreme – ljudima je draže gledati film u bioskopima, ali u potrazi za aktuelnim sadržajem, posegnuće i za torrentima.

Umesto stroge antipiratske kontrole, Google je australijskoj vladi predložio da implementira novi poslovni model koji bi nekadašnjim piratima omogućio praktičnu i legalnu kupovinu sadržaja. Pored toga, u firmi ističu da bi drakonske antipiratske mere narušile slobodu govora i deljenja informacija na Internetu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.