Google ojačao 2-Step Verification sa bezbednosnim USB ključem


Google je prekjuče svojim korisnicima ponudio još jedan način da povećaju bezbednost svojih Google korisničkih naloga.

Naime, iako Google već neko vreme nudi 2-Step Verification, odnosno opciju da prilikom logovanja na svoj Google account morate upisati i posebnu šifru koju vam Google u tom trenutku pošalje na telefon, od sada svoje korisničke naloge možete zaštiti i sa posebnim USB bezbednosnim ključem.

Security Key, kako ga nazivaju u Google-u, predstavlja USB stick koji će proveriti da li je sajt na koji se pokušavate logovti zaista Google-ov servis, a ne neki od phishing sajtova. A umesto ukucavanja posebnih kodova, Security Key funkcioniše na principu da ga jednostavno ubacite u računar sa kojeg se želite logovati na neki Google-ov servis, i da ga potom "kucnete" kada vas Chrome obavesti da je to neophodno kako bi se uspešno ulogovali.

Iz Google-a tvrde kako Security Key i Chrome koriste otvoreni Universal 2nd Factor (U2F) protokol FIDO Alijanse, i da se nadaju kako će i drugi sajtovi i servisi prihvatiti ovaj protokol kako bi povećali stepen zaštite korisničkih profila.

Kako bi iskoristili prednosti povećane bezbednosti, sve što trebate je kupiti posebni USB "ključ" kompatibilan sa FIDO Universal 2nd Factor (U2F) standardom (dotični se mogu naći na Amazon-u, po ceni od 18 USD).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.