Google otežava pronalazak piratskog sadržaja


U sklopu svojeg redovnog izveštaja o transparentnosti Google je objavio kako će od ove nedelje početi primenjivati unapređene algoritme na svom popularnom internet pretraživaču. Cilj najavljenih promena biće borba protiv distribucije piratskih sadržaja.

Promene će obuhvatiti pre svega autofill opciju koja neće korisnicima nuditi pojmove koji bi mogli ukazivati na pretraživanje ilegalnog sadržaja, poput "free mp3 download", "free stream" i slične. Nadalje, rezultati pretraživanja biće filtrirani na način da se poznate stranice sa piratskim sadržajima ne prikazuju, ili se pak degradiraju, dok će na vrhu rezultata pretraživanja najčešće biti ponuđeni legalni servisi za distribuciju muzike, filmova, serija, knjiga, i softvera.

Uz ovo, Google najavljuje kako će i dalje nastaviti s praksom uklanjanja linkova i piratskih sadržaja sa svih svojih servisa (pretrage, YouTube-a, Google Play-a). Izveštaj se zaključuje konstatacijom da je najefikasniji oblik borbe protiv piraterije pružanje boljih i pristupačnijih legalnih servisa, što najbolje pokazuju primeri poput Netflix-a, Spotify-a ili iTunes-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.