Porasla prodaja Surface-a i Lumia

Microsoft je u tromesečiju koje se završilo 30. septembra ostvario 23,2 milijarde dolara prihoda što je za 25% bolji rezultat u odnosu na isto razdoblje godinu ranije. Od toga je zarada iznosila 4,5 milijardi dolara što je 14-postotni pad u odnosu na godinu ranije, a pripisuje se jednokratnim troškovima restrukturiranja i akvizicije Nokijinog mobilnog odeljenja.

Promet ostvaren prodajom tableta Surface tokom tromeesečija iznosio je 908 miliona dolara što je povećanje od 127% u odnosu na godinu ranije. Poslovanje sa mobilnima (uređajima) generisalo je 2,6 milijardi dolara prometa, a tokom kvartala prodato je 9,3 miliona smartphonea Lumia što je povećanje od 6% u odnosu na godinu ranije. Odeljenje Devices and Consumer zabeležilo je 47-postotni rast prihoda na gotovo 11 milijardi dolara.

Poslovni segment i dalje beleži stabilan rast. Ostvarenih 12,28 milijardi dolara predstavlja 10-postotni rast u odnosu na isti kvartal godinu ranije. Prihodi od serverskih proizvoda i usluga porasli su za 13%, Office Commercial je zabeležio 5-postotni rast, a prodaja licenci Windows-a poslovnim korisnicima porasla je za 10%. Najveći rast zabeležilo je odeljenje za poslovanje u oblaku - čak 128%, a tu su uključena rešenja Office 365, Azure i Dynamics CRM.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.