Samsung predstavio Nook tablet od 10,1-inč


Početkom juna pisali smo o postignutom sporazumu između kompanija Samsung i Barnes & Noble, a koji za cilj ima izradu posebne serije Galaxy Tab 4 tableta koja će biti opremljena s Nook softverom. Nedugo potom, tokom avgusta predstavljen je Galaxy Tab 4 Nook koji se mogao pohvaliti 7-inčnim ekranom i cenom od oko 180 američkih dolara.

Ovih dana stigao je i novi model, koji za razliku od 7-inčnog modela donosi veći ekran i ponešto bolje specifikacije. Nažalost bolje specifikacije su ujedno rezultovale i većom cenom, tako da će za novi 10,1-inčni model biti potrebno izdvojiti 299,99 američkih dolara.

Ali za tu cenu dobijate već spomenuti ekran dijagonale 10,1-inč istovete rezolucije kao i manji model - 1280 x 800 piksela. Novi model se ne razlikuje previše od originalnog 7-inčnog modela. Jedina razlika se odnosi na veličinu ekrana, kapacitet baterije, i na ugrađeni procesor. Ovaj put Nook tablet pokreće Qualcomm-ov četverojezgreni APQ8026 procesor takta 1,2 GHz uz kojeg dolazi i Adreno 305 grafika.

Za napajanje se koristi baterija kapaciteta 6800 mAh, koja prema proizvođačevim proračunima može pružiti do 10 sati surfovanja i pregleda multimedijalnih datoteka. U slučaju da ćete isti koristiti samo za preslušavanje muzičkih datoteka tada se vreme rada povećava na ukupno 208 sati.

Poveća cena ne bi trebala biti problem (barem tako smatra proizvođač), jer na poklon dobijate digitalne materijale poput knjiga, časopisa, aplikacija i TV serija u protuvrednosti 200 američkih dolara. Uz to svaki kupac dobiva i 5 dolara startnog kredita koje može iskoristiti tokom kupovine..

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.