Asus priprema Chromebook od 150$


Poslednje istraživanje kompanije IDC pokazalo je kako su Chromebook prenosnici vrlo cenjeni u američkim osnovnim i srednjim školama. Jedan od glavnih razloga je svakako cena samih uređaja koja se često kreće oko 200 američkih dolara.

Da bi tako ostalo i ubuduće Asus je odlučio početkom sledeće godine u svoju ponudu dodati još jedan Chromebook prenosnik, o kojem se u ovom trenutnu ne zna previše detalja. Međutim poznato je kako bi novi model trebao zadržati ekran veličine 11,6-inča. Takođe azijski mediji šuškaju kako će se novi Chromebook temeljiti na Rockchip RK3188 platformi.

Nadalje Asus planira isti učiniti znatno povoljnijim kako bi konkurisao Acer-ovom C720 modelu koji je zbog cene od 199 američkih dolara dosta popularan. Asus-ov Chromebook bi prema najavama trebao biti 25% jeftiniji, u odnosu na Acer-ov C720 što nas dovodi do očekivane cene od 149 američkih dolara.

Nažalost u ovom trenutku nema dodatnih informacija o nadolazećem modelu Chromebook-a, što ne znači da iste neće već za koji dan "procureti" na internet.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.