Bankrotirao Kim Dotcom


Internet preduzetnik koji je slavu stekao osnivanjem servisa za razmjenu većinom piratskog sadržaja, a kasnije i sudskim tužbama, Kim Dotcom, trenutno se nalazi na Novom Zelandu gde se skriva od pravnih organa SAD-a. Luksuzni život uspešnog preduzetnika zamenio je poslovnim, vodeći cloud servis Mega, kao i političkim – ove godine se neuspešno kandidovao na izborima za novozelandski parlament.

Ali, osim toga velike količine vremena i novca ovaj kontroverzni osobenjak troši i na pravnu bitku. Na sve moguće načine pokušava izbeći izručenje nazad u SAD, gde ga čeka suđenje i, vrlo verovatno, mesto iza rešetaka.

Ove nedelje čeka ga još jedno saslušanje pred sudom na Novom Zelandu, gde će pokušati dokazati da nije prekršio uslove pod kojima se trenutno nalazi na slobodi, do konačnog saslušanja vezanog za izručenje sredinom sledeće godine. Sve ovo mnogo košta, pa je Kim Dotcom priznao kako je trenutno službeno ostao bez novca – kao osoba je bankrotirao, a zadnju imovinu dao je za advokate i sudske troškove. Advokatski tim ga je već napustio, i to nakon što je u svoju obranu i parnice uložio oko 10 miliona dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.